Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından, 24-26 Haziran 2024, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özge KÜÇÜKATALAY tarafından; Devlet Hastanelerinin Acil Servislerde görevli hekimlerimize yönelik NST(nonstres testi)eğitimi düzenlendi
09 Temmuz 2024

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından, 24-26 Haziran 2024, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özge KÜÇÜKATALAY tarafından; Merkez ve İlçe Devlet Hastanelerinin Acil Servislerinde görevli hekimlerimize yönelik NST (nonstres testi) eğitimi düzenlendi.
Nonstres Testi (NST), anne karnındaki bebeğin kalp atış hızını, doğum eyleminin başlangıcı olan rahim kasılmalarını sürekli olarak kaydeden monitörlerin kullanımı yoluyla, sağlığı değerlendirmek için 32. gebelik haftasından doğuma kadar kullanılan bir testtir. Acil servislere başvuran gebelerde NST bakılması büyük önem arzetmektedir.

.  .