Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimliğimizde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazife Özge ALTAN, İlimizde de etkisini gösteren toz bulutunun sağlık açısından etkileri ve korunma yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
03 Mayıs 2024

Ülke genelinde bazı bölgelerde etkisini gösteren yoğun bir toz taşınımı dönemine girildiğini belirterek yoğun toz taşınmasıyla beraber yaşanabilecek polen sorununa da dikkat çeken Dr. ALTAN, “Özellikle astım gibi akciğer hastalıklarına sahip kişiler için bu durum tehlikeli olabilir, kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülebilir. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar için mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları gerekli durumlarda maske ile dışarı çıkmaları, fiziksel egzersizlerini iç ortamda yapmaları, mevcut ilaçlarını aksatmadan kullanmaları, atak halinde (artan nefes darlığı öksürük balgam şikâyetleri gibi) kurtarıcı ilaçlarını kullanıp sağlık kuruluşuna başvurmaları konularında dikkat etmeleri gerekir” dedi.

toz açıklama