Tunceli Umke Ekibi Hozat İlçesinde Düşme Sonucu Sarp Kayalıklarda Mahsur Kalan Vatandaşımızı Kurtardı.
17 Ocak 2024

Tunceli 'de 16.01.2024 tarihi Saat:00:29’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan yardım çağrısı ile Hozat İlçemizin İn Köyü’nün Kızköprüsü mevkiine UMKE Ekibimiz ulaştı. Gece Saat: 03.30 sularında olay yerine ulaşan UMKE Ekibimiz, 3 saatlik zorlu yürüyüşün ardından Saat: 06.30 civarında yaralı vatandaşımızın olduğu bölgeye ulaştı. Yapılan ilk muayenesinde hastada femur kırığı ve hipotermi tespit eden ekiplerimiz, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra SAKOM’dan helikopter talebinde bulundu ancak yoğun tipi ve kar yağışı sebebiyle olay yerine helikopterin gelemeyeceği bildirildi. Bunun üzerine UMKE, AFAD ve Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı Ekiplerince yaralı, 112 Ambulans Ekiplerinin beklediği bölgeye Saat:09.07’de ulaştırıldı. Yaralı önce Hozat İlçe Devlet Hastanemize daha sonrasında da ileri tetkik ve tedavi için Tunceli Devlet Hastanemize sevk edildi. Tunceli Devlet Hastanesi dahiliye servisinde hastanın tedavisi devam etmektedir.