14 Mart Tıp Bayramı Etkinlik Haberi
19 Mart 2018

14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Her yıl 14 Mart’ta kutlanan “Tıp bayramı” 14 Mart 1827 tarihinde "Tibhâne-i Amire" adlı tıp okulunun açılış tarihidir. Tibhâne-i Amire, tarihimizde tıp eğitiminin ilk defa bilimsel dayanaklarla uygulanmaya ve öğretilmeye başladığı kurum olma özelliği taşımaktadır. Bu sebeple 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmakta olup ilk kez 14 Mart 1919’da 14 Mart Tıp Bayramı kutlanmıştır.

Müdürlüğümüzce 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği kapsamında Tunceli Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda 12.30’da gerçekleştirilen etkinlik Vali Yardımcısı V. Akın ZOR’un ve Müdürlüğümüze bağlı sağlık çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte sırasıyla Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağdaş ÖZDEMİR ve Vali Yardımcısı V. Akın ZOR 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında konuşma yapmıştır. Op. Dr. Çağdaş ÖZDEMİR konuşmasında Tıp Bayramının tarihçesini kısaca anlatıp sağlık çalışanlarına sağlık hizmeti için yapmış oldukları özverili çalışmaları için teşekkür etmiştir. Vali Yardımcısı V. Akın ZOR ise 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği kapsamında yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarının yetişmesi sürecinde birçok meşakkatli süreçten başarı ile geçtiğine ve kutsal bir mesleği icra ettiğine vurgu yapmış, tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını iletmiştir. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların akabinde 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği Tunceli Devlet Hastanesi çalışanı Ali ARSLAN’ın müzik dinletisi ile sona ermiştir.

TUNCELİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

14 Mart.jpg