3 – 9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI
08 Kasım 2018

image1.png

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde detedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, en önemli sağlık sorunlarındanbirisini oluşturmaktadır. Organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısı maalesef hergeçen gün artış göstermektedir. Bu bağlamda Organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıylaher yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağış Haftası” etkinlikleri yapılarak organ bağışı veorgan nakli sayısının arttırılması hedeflenmektedir.

Bizler, Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ailesi olarak; bilincin, erdemin ve insana kıymetin ziyadesiyle taçlandığı ilimizde hem konuya dikkat çekmek hem de farkındalığı daha da arttırmak için bir dizi politika izliyoruz. Hafta vesilesiylevatandaşlarımızın ve sağlık personelimizin farkındalığınınarttırılmasıamacıyla aşağıda bahsedeceğim etkinliklerin Kasım ayı boyunca gerçekleştirilmesini planladık ve harekete geçtik Bu noktada değerli vatandaşlarımızın da bahsettiğim kolay ulaşılabilir ve ücretsiz pratiklerimize katılmaları, fayda çarpanımızı yükseltecektir.

Faaliyet planımızın ana bileşenlerinden bahsetmek gerekirse;

-Tunceli Devlet Hastanesinde stant açılarak, hastaneye gelen vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi

-İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içerisinde il genelindeki tüm ilköğretim okullarımız ve liselerimizde eğitimler verilmesi

- İlimizde faaliyet gösteren fabrika, sanayi iş kollarında çalışan işçilere konferanslar verilmesi

-Tunceli Üniversitesi Rektörlüğünce Kasım ayı içerisinde uygun görülen bir tarihte Sağlıklı Yaşam Aracı vasıtasıyla stant kurulması, broşür dağıtılarak bilgilendirme yapılması

-İl Müftülüklerince Cuma Hutbelerinde vaaz verilmesi

-Toplu yaşam alanlarında (hastane, terminal, kahvehane vb.) gibi yerlerde stant kurularak halkın görebileceği yerlere afiş asılması ve broşür dağıtılması.

-Tunceli A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeli ve hükümlülerine eğitim verilmesi

-Yerel ve ulusal basınımızın katkılarıyla ulaşılabilir hedef popülasyonun arttırılması

Şu ana kadar organlarını bağışlayan tüm değerli vatandaşlarımıza teşekkür eder;destek, ilgi ve duyarlılığını esirgemeyen halkımıza sağlık ve huzur dolu bir ömür dilerim.

Dr. Sercan ÖZAYDIN
                                                          Tunceli İl Sağlık Müdürü